Ayhan Bilgen Partisini Kurdu
Eski HDP'den milletvekiliği ve ars Belediye Başkanlığı da yapan Ayhan Bilgen'in kuruculuğunu yaptığı, Türkiye'nin Sesi Partisi'nin (SESPARTİ) kuruluş dilekçesi, İçişleri Bakanlığı'na verildi.
SESPARTİ'nin kurucuları arasında yer alan eski HDP Milletvekili Müslüm Doğan ve beraberindekiler, sabah saatlerinde İçişleri Bakanlığı'na partinin kuruluş dilekçesini verdi.
Evrakı teslim etmeden önce basın mensuplarına açıklamada bulunan Doğan, "Türkiye'de hakkın, hukukun, adaletin askıya alındığı, ülkemizdeki mevcut durum gereği muhalefetin siyaset üretemediği, politikalar üretemediği bir durum yaşıyoruz. Bu da yeni bir siyaset zeminine ihtiyaç olduğunu ortaya koydu. 6 aylık bir çalışmamız sonunda Türkiye'nin Sesi Partisi'nin kurulmasına karar verdik. Ülkemizin her yerinde partide görev almak isteyen insanlar sürekli temas halinde ve ortak akılla programı oluşturduk. Kurduğumuz parti yeni bir zeminde demokrasiyi aramak, geliştirmek, halkın taleplerini karşılamakla ilgili demokratik bir partidir. Hiçbir partinin ne karşısında yer alan bir siyasi tutumu ne de devamı niteliğinde bir partidir" dedi.
İlginç Logo
Partinin kuruluşunun resmen başlatılmasının ardından yayınlanan logodaki bir detay ise dikkat çekti.
SES Partisi'nin logosunun lacivert zemin üzerine beyaz bir güvercin konulduğu görüldü.
Logo bu detayıyla DSP'nin logosuna benzetildi. Bilindiği üzere DSP'nin logosunda da mavi zemi ünzerinde beyaz bir güvercin yer alıyordu.
Logonun dikkat çeken diğer detayı ise Ak Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'un Saadet Partisi'inden ayrıldıktan sonra kurduğu Halkın sesi Partis'ne benzer "Sesi" kelimesinin kullanmasıydı.
sol geleneğin kullandığı güvercin özgürlük ağzında taşıdığı zeytin dalı barışı uzlaşmayı simgeliyor. İEn önemlisi de partinin isminde yer alan yer alan Türkiye ismiyle birlik beraberlik vurgusunun yapılmasıydı..
Ayhan Bilgen Yeni Partisi'nin yol Haritasını Politik Adam'da Fehmi Çalmuk'a anlatmıştı. işte detaylar: