Cansuyu İsrail Bombardımanına Rağmen Gazze'yi Bırakmadı

Cansuyu Derneği, bir yıl boyunca Gazze'ye büyük bir seferberlik halinde yardım götürerek, insanlığın zor zamanlarında Gazzelilerin yanında olmayı başardı.

Cansuyu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Gazze'ye yönelik 7 Ekim'den bu yana yürüttüğü 1 yıllık yardım çalışmalarının raporunu yayınladı. Bu kapsamda, 62 tır acil insani yardım malzemesi, 2 bin ton gıda, tam donanımlı ambulans, 1 milyon 460 bin kişilik sıcak yemek, 18 milyon 250 bin adet ekmek, 9 milyon 125 bin litre içme suyu ve daha birçok kalemde yardım ulaştırıldı. Dernek, ayrıca 500 çadırlık bir çadır kent kurarak Gazzelilerin barınma ihtiyaçlarını da karşılıyor.

Cansuyu Derneği'nin Gazze'deki Önemi

Cansuyu Derneği Genel Başkanı Mustafa Köylü, 2007'den bu yana Gazze'ye aralıksız yardımlar yaptıklarını ve Gazze'nin Cansuyu için bir vazgeçilmez olduğunu vurguladı. Dernek, özellikle 7 Ekim'de başlayan saldırılardan sonra hızlıca harekete geçerek bölgeye sıcak yemek, ekmek, su, sağlık malzemeleri ve daha birçok yardım malzemesi ulaştırdı. Köylü, Refah Sınır Kapısı açıldığında yardımları ulaştıran ilk derneklerden biri olduklarını belirtti.

Cansuyu'nun Yıl Boyu Süren Seferberliği

Cansuyu Derneği, saldırıların başladığı ilk günden itibaren Gazze'ye acil insani yardım malzemeleri gönderdi. Gıda kolileri, un, pirinç, sıvı yağ, medikal malzemeler, hijyen kitleri ve battaniye gibi temel ihtiyaçlar Mısır, Ürdün ve Türkiye üzerinden Gazze'ye ulaştırıldı. Ayrıca, tam donanımlı bir ambulansın da bölgeye gönderildiği belirtildi.

1 Milyon 460 Bin Sıcak Yemek Dağıtıldı

Dernek, Gazze'de her gün en az 4 bin kişilik sıcak yemek hazırlayıp dağıttı. Saldırıların başladığı tarihten itibaren, toplamda 1 milyon 460 bin kişilik sıcak yemek Gazzelilere ulaştırıldı. Aynı zamanda, onarılan bir ekmek fırını sayesinde bugüne kadar 18 milyon 250 bin ekmek dağıtımı yapıldı.

9 Milyon 125 Bin Litre Su Sağlandı

Bölgede su sıkıntısı yaşanırken, Cansuyu her gün tankerlerle 25 bin litre içme suyunu farklı bölgelere dağıttı. Yıl boyunca toplamda 9 milyon 125 bin litre su, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. Ayrıca, taze meyve, sebze, et ve tüpgaz gibi ihtiyaçların dağıtımı da devam ediyor.

Gazze'de Kurulan Çadır Kent

Cansuyu, yerlerinden edilen Gazzeliler için Ürdün'den temin edilen 500 çadırlık bir çadır kent kurarak alt yapısını tamamladı. Barınma ihtiyaçlarının yanı sıra, Gazzelilere kurban etleri, fitre ve fidyeler de ulaştırıldı.

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme