İsrail Dışişleri Bakanı: Hamas yok olacak, Gazze küçülecek

İsrail-Gazze hattında çatışmalar 14. gününde devam ediyor. İsrail ordusu kara operasyonu için hazırlıkların tamamlandığını belirtirken, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Cohen, 'Savaşın sonunda sadece Hamas yok olmayacak. Gazze'nin toprakları da azalacak.' dedi. Bu sözler, İsrail ordusunun Gazze içinde tampon bölge oluşturma girişiminde bulunacağı yorumlarına yol açtı. Diğer taraftan, İsrail Savunma Bakanlığı, Gazze'deki savaşın hedefinin Hamas'ı ortadan kaldırmak ve yeni bir güvenlik sistemi kurmak olduğunu duyurdu.

İsrail'in Gazze'ye kara operasyonu için hazırlıklarını tamamladığı belirtilirken, "tampon bölge" iddiası gündeme geldi.

İsrail Dışişleri Bakanı, İsrail'in Gazze Şeridi'ni küçülteceğini söyledi ve Hamas'la savaşın sonunda bölgenin bir kısmının ilhak edileceği ya da yeniden işgal edileceği endişelerini arttırdı.

İsrail Ordu Radyosu'na konuşan Eli Cohen, Hamas'ı Gazze'den çıkarılacağını ve ardından Gazze topraklarında bir "düşüş" yaşanacağını söyledi.

"GAZZE'NİN TOPRAKLARI AZALACAK"

Cohen, "Bu savaşın sonunda sadece Hamas artık yok olmayacak, aynı zamanda Gazze'nin toprakları da azalacak". dedi.

Ancak, Cohen'in Hamas kontrolündeki bölgenin etrafına bir tampon bölge yerleştirileceğini mi, yoksa İsrail'in 2,3 milyon nüfuslu yoğun nüfuslu bölgenin bazı kısımlarını tamamen kendi topraklarına katmayı mı kastettiği açık değildi.

Bakmadan Geçme