Yeni Formül: Karamollaoğlu'nun Yerine Arıkan

Saadet Partisi'nde yeni bir stratejiyle parti içi dengeler korunmaya çalışılıyor. Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun sağlık sorunları nedeniyle görevini devretme kararı, parti içinde önemli bir değişim sürecini başlattı. Karamollaoğlu, genel başkanlık görevini devretme sürecinde, Yüksek İstişare Kurulu'nun önerdiği Mahmut Arıkan'ın genel başkan olmasını sağlamak için yeni bir formül geliştirdi.

Yeni Strateji: Karamollaoğlu'nun Görevden Ayrılması

Parti tüzüğünün ilgili maddesinden alınan yetkiyle Karamollaoğlu, sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılacak. Yerine ise Genel Başkanvekili olarak seçtiği Mahmut Arıkan geçecek. Böylece, kasım ayında yapılacak olan olağan kongreye Arıkan'ın genel başkanlığında gidilecek. Bu hamle, Arıkan'ın genel başkan olmasının önündeki engelleri kaldırmayı hedefliyor.

Parti Tabanı Sessiz

Şu an için Milli Görüş tabanı bu stratejiye sessiz kalmış durumda. Saadet Partisi Genel Başkan Vekilliğine Genel Başkan Yardımcısı ve Kayseri Milletvekili Mahmut Arıkan getirildi. Saadet Partisi'nden yapılan açıklamaya göre, Mahmut Arıkan, kasım ayında yapılacak olağan kongre sürecine kadar Genel Başkan Vekili olarak görev yapacak.

Kongre Süreci

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haziran ayında yapılması planlanan kongrede partisinin genel başkan adayının Mahmut Arıkan olduğunu açıklamıştı. Parti Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Birol Aydın da genel başkanlığa aday olmuş, ancak kongre kasım ayına ertelenmişti.

Ne Olmuştu?

Yaklaşık 8 yıldır Saadet Partisi Genel Başkanı olan Temel Karamollaoğlu, sağlık sorunları nedeniyle olağanüstü kongrede görevini devretme kararı almıştı. Yapılan istişareler sonucunda da Saadet Partisi Teşkilat Başkanı Mahmut Arıkan, yeni genel başkan adayı olarak işaret edilmişti. Ancak Arıkan'ın karşısında Parti Sözcüsü Birol Aydın da aday olacağını ilan etmişti.

Parti Yönetiminin Kararı

İki adaylı kongreye sıcak bakmayan parti yönetimi, olağanüstü kongre kararından vazgeçmiş, kongrenin olağan tarihinde yapılmasına karar vermişti. Bu karar doğrultusunda kongrenin en erken kasım ayı başında yapılması gerekiyor. Ancak parti yönetiminin bunu 1 yıl uzatma hakkı bulunuyor. Edinilen bilgiye göre kongre kasım ayı başında yapılacak.

Saadet Partisi Tüzüğü

Saadet Partisi'nin tüzüğünün ilgili maddesi şöyle: “Genel Başkan, yokluğunda Başkanlık Divanı üyelerinden birini Genel Başkanvekili olarak tayin eder. Genel Başkanlığın herhangi bir sebeple boşalması halinde Genel İdare Kurulu kendi üyeleri arasından bir Genel Başkanvekili seçer ve en geç 45 gün içinde Büyük Kongre Genel Başkan seçmek üzere toplantıya çağırılır.”

Saadet Partisi'nde bu stratejik hamle, partinin geleceği için kritik bir adım olarak değerlendiriliyor. Karamollaoğlu'nun sağlığı nedeniyle görevi devretmesi ve Arıkan'ın genel başkan olarak atanması, parti içindeki dengeleri korumayı ve yeni bir liderlik sürecini başlatmayı hedefliyor.

Hoton Haber Ajansı

Bakmadan Geçme