Yeniden Refah'a Yeni Gişe...Akıl Şaştı Bu işe ?

Merhum eski Devlet Bakanı Fehim Adak'ın yeğeni olması  ve Refah Partisi örgütlerinde görev alan merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın  İngilizce ve  Arapça tercümanlığını yapan Doğan Bekin'i İstanbul İl Başkanlığı döneminden bu yana yakın tanıyan Recep Tayyip Erdoğan'ın neden böyle bir açıklama yaptığını kimse anlamadı. Ancak bu tartışma bile Yeniden Refah'ın gişesini yükseltiyor.  Erdoğan'ın her eleştirisi Yeniden Refah'ı adım adım adım büyütüyor.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekilmi Doğan Bekin 25 Temmuz 20224 Perşembe günü saat 15.00'de basın toplantısı yaparark TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş'a çağrıda bulunmuştu. Bekin , TBMM Başkanı'ndan "TBMM Başkanı Sayın Numan Kurtulmuş'un Filistin Devlet Başkanını ve ABD Temsilciler Meclisi Üyesi Rashıda Tlaıb'i "Onur Konukları" Olarak TBMM'ne Davet Etmesini Bekliyoruz fade etmek isteriz" açıklamasını yapmıştı.

Bütün tartışma bu çağrıyla başladı. Doğan Bekin'in s sosyal medya hesabından basın toplantısını duyururken altında "Not" başlığıyla şu açıklamayı yaptı:

"(Not: Basın toplantımızdan sonra TBMM Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş, nezaket örneği göstererek Filistin Devlet Başkanı'nı TBMM' de konuşma yapmak üzere davet ettiklerini bizlere ifade ettiler. TBMM Başkanımız Sn.Numan Kurtulmuş'a konuyla ilgili duyarlı yaklaşımından dolayı en kalbi şükranlarımızı ifade etmek isteriz"

Bekin'in politikadam.com'a yaptığı açıklamada "Numan Bey teşekkür ettikten sonra 'Doğan'cığım ne yazık ki sayın Abbsas davetimize cevap vermedi' açıklamasını yaptı. Ben de süreci takip etmeye karar verdim. Sayın Cumhurbaşkanının açıklamasına cevabımı basın toplantısıyla vereceğim" dedi.

Merhum eski Devlet Bakanı Fehim Adak'ın yeğeni olması ve Refah Partisi örgütlerinde görev alan merhum Başbakan Necmettin Erbakan'ın İngilizce ve Arapça tercümanlığını yapan Doğan Bekin'i İstanbul İl Başkanlığı döneminden bu yana yakın tanıyan Recep Tayyip Erdoğan'ın neden böyle bir açıklama yaptığını kimse anlamadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Doğan Bekin'in açıklamasına karşı yanlış bilgilendirildiği yorumları da yapılıyor. Bir diğer yorum ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın özel hukukunun olan Mahmut Absbas'ın Türkiye'ye yaptığı nezaketsiz duruma çok sinirlendi. Faturayı konuşmasında Doğan Bekin'e kesti. Ancak bu tartışma bile Yeniden Refah'ın gişesini yükseltiyor. Erdoğan'ın her eleştirisi Yeniden Refah'ı adım adım adım büyütüyor.

Gelin açıklamalara ve Yeniden Refah'ın cevabına bakalım:

Erdoğan'ın tartışma oluşturan sözlerinde iki tane hedef aldığı görülüyor:

Doğan Bekin'e:

"Biz nasıl Karabağ'a girdiysek, nasıl Libya'ya girdiysek bunun benzerini aynen onlara da yaparız. Yapmamak için hiçbir şey yok. Sadece biz güçlü olmalıyız ki bu adımları da ne yapalım? Atalım. Eğer biz bugün İsrail'e karşı önümüze gelen evelallah lafları yapıyorsak, onlarla bütün ticareti kestiysek, ilişkilerimizi kestiysek. Çıktı bir tanesi affedersiniz, terbiyesizin teki, parlamentomuzda Mahmud Abbas konuşturulmalı. Kim bu? Yeniden Refah'ın bir tane adamı var, kafadan da galiba sıkıntısı var onun.

Mahmud Abbas'ı davet etmediğimizi sana kim söylüyor? Biz davet ettik ama Mahmud Abbas maalesef bize olumlu cevap veremedi. Biz de bundan sonraki süreci ona göre işleteceğiz.

Yeniden Refah Partisi'ne:

Bütün bu adımları biz atarken, kendi içimizden ne yazık ki vuruluyoruz. Biz bu parlamentoyu kimlere açmadık ki? Parlamentomuzu biz evelallah hak yolda olan herkese açarız. Ama bunların bu işlerden haberi yok. Eğer bugün partinden birkaç kişi parlamentoya girdiyse sayemizde girdi, bunu gör. Ama bunu göremeyecek kadar gözü var, görmüyor."

Nezakete Davet Ediyoruz...

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan X hesabı üzerinden cevap verdi.

"İstanbul Milletvekilimiz Sn. Doğan Bekin için kullandığı talihsiz ifadeyi Sn. Cumhurbaşkanı'nın temsil ettiği makama yakıştıramadığımızı ifade ediyor ve kendisini nezakete davet ediyoruz. Ayrıca Yeniden Refah Partimiz'in kendileri sayesinde TBMM'de temsil hakkı kazandığına yönelik ifadeleri ile ilgili olarak, Sn. Cumhurbaşkanı'nın da Yeniden Refah seçmeninin oyları sayesinde yüzde 50 barajını aşarak Cumhurbaşkanı seçildiğini kendisine hatırlatıyoruz."

Haber Merkezi

Bakmadan Geçme