- Haberler
- Reel Politik
- İstanbul, İzmir ve Ankara'da TOMA'lı müdahale!
İstanbul, İzmir ve Ankara'da TOMA'lı müdahale!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasını protesto gösterileri Türkiye geneline yayılırken Polisten Ankara, İstanbul ve İzmir'de sert müdahale geldi. 97 kişi gözaltına alındı.
İmamoğlu'na destek veren protestoculara İstanbul, İzmir ve Ankara'da polis sert müdahalede bulundu. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde eylemlere karışan 97 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.
Ankara Güvenpark'ta toplanan kalabalığa polis tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti..
Göstericiler polise direnmeye çalıştı.
İzmir'de de polis göstericilere benzer yöntemlerle müdahale etti.
İstanbul'da Saraçhane'deki mitingden sonra dağılan göstericiler Bozdoğan kemeri önünde polis barikat kurdu. Göstericilere tazyikli su ve biber gazı sıkıldı.
Polisin müdahalesi sonrasında bazı göstericiler darp edilerek gözaltına alındı.
YERLİKAYA'DAN AÇIKLAMA: 97 GÖZALTI
Eylemde yurttaşlar, polis müdahalesine maruz kaldı. Birçok kentte gözaltılar yaşandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya 97 yurttaşın gözaltına alındığını açıkladı.
Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde:
"Polislerimiz; sabır ve sağduyuyla Aziz Milletimizin huzur ve güvenini tehdit edenlere, provokasyonlara, vandallığa geçit vermedi, vermeyecek. Sokakları, yaptıkları çağrılarla terörize etmeye çalışanlar emellerine asla ulaşamayacak.
Bu geceki gösterilerde;
-2911 Sayılı Kanuna Muhalefet
-Kamu Malına Zarar Verme ve
-Görevi Yaptırmamak İçin Direnme Suçlarından 97 şüpheli gözaltına alındı.
Huzur ve güvenliğimizin teminatı olan polislerimiz gece gündüz demeden görevlerinin başındalar."
Türkiye'nin çeşitli kentlerinde de İmamoğlu'na destek gösterileri düzenlendi.