- Haberler
- Reel Politik
- Muş'lu Öğrenciler Ekonomi Muhabirliğini Gündemine Aldı
Muş'lu Öğrenciler Ekonomi Muhabirliğini Gündemine Aldı
EMD Akademinin ikinci semineri Muş Alparslan Üniversitesi'nde gerçekleştirildi.Üniversite öğrencilerinin ekonomi muhabirliği kariyerlerini güçlendirmek ve destek amacıyla düzenlenen Ekonomi Muhabirleri Derneği Akademi seminerlerine öğrenciler büyük ilgi gösterdi. Seminerde genel yayın yönetmenimiz Fehmi Çalmuk, öğrencilere 'Haber Yazım Teknikleri'ni anlattı.
Üniversite öğrencilerinin ekonomi muhabirliği kariyerlerini güçlendirmek ve destek amacıyla düzenlenen Ekonomi Muhabirleri Derneği Anadolu Akademi seminerlerine Muş Alparslan Üniversitesi öğrencileri büyük ilgi gösterdi.
Deneyimli gazeteci İsmet Hazardağlı “Ekonomi Muhabirliği”, gazeteci Neşet Gündoğdu “Finans okuryazarlığı” ve deneyimli gazeteci-yazar Fehmi Çalmuk ise “Haber Yazım Teknikleri” başlığında konuşma yaptı. Konuşmacılar öğrencilerden gelen soruları da cevapladı.Seminerde öğrenciler ekonomi muhabirliği istihdamı ile ilgili sorular yönelttiler.
Ekonomi Muhabirleri Derneği’nin (EMD) Avrupa Birliği ve Gazeteciler Cemiyeti desteğiyle hayata geçen EMD Akademi Anadolu'da projesi ile gazeteci adayları ve gençleri ekonomi ve finans alanında bilinçlendirerek sektöre katkıda bulunmayı hedefliyor.
Anadolu'daki üniversitelerde düzenlenmeye başlayan seminerlerde, öğrencilere ekonomi muhabirliği, haber yazım teknikleri, finans haberciliği ve iletişim stratejileri gibi konularda deneyim kazanma fırsatı sunuluyor.
Çalmuk: İletişim Öğrencileri Uygulama Eğitimilerinden Mahrum, Muş Alparslan Üniversitesi Yönetimi İlgisiz
Genel Yayın Yönetmenimiz Fehmi Çalmuk seminer ile ilgili intibalarını politikadam.com ile paylaştı.
"Üniversite yönetimi adet yerini bulsun, bu gün de çok program var kabilinden semineri oldukça dar katılımlı ve küçük bir salonda gerçekleştirmeyi tercih etti. Teknik aksaklıklar bir yana programın bir an önce tamamlanmasını ister pozisyonda ara verilmeden gerçekleştirilmesi, seminheri veren konuşmacılar için interaktif bir ortamın sağlanmasını engelledi. Zaten piyasadan kopuk ve uygulama eğitimlerinisyetersiz olduğu, yerel medyanın azlığı yanında üniversitenin yayın organında öğrencilerin teorilerini uygulamaya yansıma imkanları da yok. Öğrenci kendisini gösteremediği gibi aldığı teorik bilgilerin işlevselliğinden mahrum durumda. Akademisyenlerin de bu imkansızlıkta öğrencileri bireysel yönlendirmeden başka şansları da bulunmuyor. İletişim Fakültesi'nin üniversitesinin üvey evlat olarak görülme eğilimi beni oldukça üzdü. Malazgir Savaşı'nın muhteşemliği üzerinde akademik çalışma yayap sayın rektörün iletişimi savaşında mücadele edecek öğrencileri yetkin olduğu kadar deneyimli olmasını sağlaması gerekirdi. Muş'a ünivearsiteye hiç bir maliyeti olmadan dört tane deneyimli gazeteci ayaklarına kadar gelmişken öğrencilerin sünger gibi bilgiyi, tecrübeyi emmesi, kariyer planlarında zihinsel egzesiz yapmaları olanağı ne yazık ki sağlanamadı. Biz üyesi olmaktan grur duyduğumuz Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin verdiği görevlendirme ile oradaydık. yine gideriz. Ancak lütfen attığımız taş ürküttüğümüz kurbaya değsin.Öğrencilerin hayallerine dokunalım."